Gen Industrial / Rapid Alkid Sistemler / 501 Gen Rapid Boya

RAPİD ALKİD SİSTEMLER · SON KAT
501
Gen Rapid Boya
1K · Rapid alkid · Ekstra parlak
Rapid alkid reçine esaslı, hava kurumalı, ekstra parlak (90–95) endüstriyel son kat boya.
Rapid alkid reçine esaslı, hava kurumalı, ekstra parlak son kat boyadır. Yüksek parlaklık ve hızlı kuruma özelliğini bir arada sunarak seri üretimde estetik ve dayanıklı bir yüzey sağlar.
Teknik Veriler
BAĞLAYICI
Rapid alkid reçine
KOMPONENT
Tek komponent (1K)
SİSTEMDEKİ YERİ
Son kat
YOĞUNLUK
1,30 ± 0,1 kg/L
KATI HACİM
%50 ± 3
PARLAKLIK / GÖRÜNÜM
Ekstra parlak (90–95)
TEORİK VERİM
14 m²/kg (tek kat)
İNCELTME
Maks. %20, 015 Gen Endüstriyel Tiner
UYGULAMA YÖNTEMİ
Airless veya konvansiyonel tabanca
YÜZEY HAZIRLIĞI
Sa 2½ (ISO 8501-1)
KAT SAYISI
En az 2 kat
VERİM
—
KURUMA
—
AMBALAJ
850 g · 2,7 kg · 14 kg
RENK
36 stok RAL rengi (Grup 1, 2 ve 3); diğer tüm RAL renkleri talep üzerine üretilir. Renk listesi için RAL kartelasını inceleyiniz.
TEKNİK DOKÜMANLAR
Kullanım ve Uygulama
KULLANIM ALANLARI
Sanayi tesisleri, çelik konstrüksiyon imalatları, makine imalatları, dorse imalatları ve tarım makineleri sanayisinde kullanılır.
YÜZEY HAZIRLIĞI VE UYGULAMA
Uygulama yapılacak yüzey; yağ, gres, toz, pas, tuz ve yapışmayı azaltacak her türlü kirden arındırılmalı, temiz ve kuru olmalıdır. Metal yüzeyler ISO 8501-1 standardına göre en az Sa 2½ derecesinde kumlanmalı (kum raspası) ve raspa sonrası en geç 6 saat içinde 504 Gen Rapid Astar veya 505 Gen Antikorozif Rapid Astar ile astarlanmalıdır. Astar kurumasını tamamladıktan sonra son kat uygulamasına geçilir. Ürün maks. %20 oranında 015 Gen Endüstriyel Tiner ile inceltilerek en az 2 kat uygulanmalıdır. Yüzey sıcaklığı en az 10 °C olmalıdır. Yüzey sıcaklığı çiğlenme noktasının en az 3 °C üzerinde olmalı; ıslak ve nemli yüzeylere uygulama yapılmamalıdır.
KULLANILDIĞI SEKTÖRLER
→ Çelik Konstrüksiyon ve Yapısal Çelik
→ Araç Üstü Ekipman, Dorse ve Kasa
→ İş Makinaları, Traktör ve Tarım Makinaları
→ Isı Sistemleri, Fırın, Baca ve Egzoz
→ Varil, Metal Ambalaj ve Metal Eşya
→ Açık Hava Reklam ve Yönlendirme
Teknik veriler 20 °C ve %65 bağıl nem koşullarındaki ortalama değerlerdir. Verim; yüzey pürüzlülüğü, uygulama yöntemi ve film kalınlığına göre değişir. Projeye özel sistem tasarımı için Gen Boya teknik ekibine danışınız.
ÖNE ÇIKAN ÖZELLİKLER
— Ekstra parlak yüzey: 90–95 parlaklık
— Hızlı kuruma, yüksek üretim verimliliği
— 36 stok RAL rengi, diğer RAL renkleri talep üzerine
— Yüksek örtücülük ve akıcılık
— Airless ve konvansiyonel tabanca ile kolay uygulama
SİSTEM ÖNERİSİ
ASTAR
504 Gen Rapid Astar veya 505 Gen Antikorozif Rapid Astar
